Allmänna villkor

Först och främst

När jag producerar videoklipp som ger dig möjlighet att lära dig saker så tar det tid och kostar pengar. Mervärdet som jag förhoppningsvis ger dig vid köp är att du finner kurserna prisvärda, lärorika och att service ges i de fall du har frågor om specifika videoklipp. Du slipper också reklam i mina kurser. Fokus kan läggas på ditt lärande. Förutom ett pedagogiskt bra upplägg hoppas jag också att du finner mina kurser generellt kvalitativa med hänsyn till bild och ljud. Din upplevelse och ditt lärande är viktigt för mig också!

Upphovsrätten

Upphovsrätten är till för att skydda olika konstnärliga och litterära verk. Men även det som har skapats av videoproducenter är skyddat. Upphovsrätten gäller direkt i samband med att ett verk skapas. Verk innebär att det har skapats självständigt och därför kan anses vara originellt. Mina kurser med dess tillhörande videoklipp och texter kan anses nå så kallad verkshöjd.

Enkelt förklarat består upphovsrätten av två delar, en ekonomisk och en ideell del.

Den ekonomiska upphovsrätten handlar om min rätt att bestämma över hur mina videoklipp får användas och om kopiering och visning får ske. Jag har ensamrätt och därmed full frihet att själv bestämma över de ekonomiska delarna av upphovsrätten.
Den ideella upphovsrätten innebär att jag har rätt att bli namngiven när mina videoklipp och min webbsida används i olika sammanhang.

Vad betyder det för dig?

Du (eller juridisk person) får inte kopiera eller på något sätt mångfaldiga något videoklipp som finns under alla mina sidor på zierutbildning.se.

Om du (eller juridisk person) använder zierutbildning.se för att exempelvis visa gratisklipp går det bra. I dessa fall får emellertid inte videoklippen ändras, beskäras, manipuleras eller utnyttjas så att det kränker mig.

Vill du läsa mer om upphovsrätten kan du göra det här.

Njut av ditt lärande! Men tänk på upphovsrätten och är du tveksam så hör av dig till zierutbildning@gmail.com